Greenwich

Idag åkte jag, Josefina och Hanna N till Greenwich, där tiden utgår ifrån. Vi hade fått tips av Hannas värdmamma att åka med båt på Themsen dit så det gjorde vi. Vi hade verkligen prickat in en bra dag för denna lilla utflykt. Strålande sol hela dagen! Greenwich var verkligen såå mysigt! Grönt, fina utsiker, nära vattnet och sån bysig liten "by". Vill väldigt gärna åka tillbaka hit när det blir varmare och ta en picknick i de fina grönområderna!
 
 
Vi tog ju som sagt båten till Greenwich och var en väldigt fin båttur. Vi åkte bland annat under Tower Bridge och såg en massa skyskrapor
 
 
Första vi gjorde när vi kom fram var att gå igenom en marknad där de hade massa hantverk och så mycket god mat. Är man inte hungrig så blir man när man ser all god mat över allt. Vi gick dock istället och köpte med oss mealdel och satte oss på en parkbänk och åt, mysigt det också.
 
 
Vi gick upp för en "hill" där vi hade utsikt över London. Var så himla fint där och människor satt över allt och hade picknick och låg och solade. 
 
 
Uppe på "hillen" låg Greenwich Observatory vilket är stället där tiden utgår ifrån. Det är även det som Greenwich är känt för. Strecket ni ser på bilden med mig delar upp tidszonerna. 
 
 
Själva staden var så himla mysig där. 
 
 
Vi hamnade på ett väldigt engelskt café som hette Green Café passande nog. Är ju våffeldagen i Sverige idag så självklart ville vi passa på att äta våfflor även här. Jag och Hanna delade på denna smarriga våffla. 
 
 
 
 
Livet som au pair | |
Upp